Охоронні системи GSM - 1

Охоронні системи GSM

Охоронні системи GSM

 

 

Охоронні системи GSM - це системи охорони об'єкта, які передають тривожний сигнал по GSM каналу. Дана система використовується як централізована система охорони і моніторингу, а також як система особистої охорони, де замість тривожної кнопки може використовуватися Ваш мобільний телефон.

Основне завдання GSM сигналізації - сповістити власника про будь-якої позаштатної ситуації (злом, проникнення, загоряння, задимленість), а також підключити звукову або світлову сирени, відправити повідомлення на пункт чергової і пожежної службу.

Працюють охоронні системи GSM наступним чином. Територія, на якій встановлена дана система, обладнується всіма необхідними датчиками і GSM-модулем. При спрацьовуванні датчика, система додзвонюється до господаря або охоронної фірми за допомогою вбудованого GSM-модуля і сигналізує про подію. Подальші дії залежать від ситуації: викликати наряд міліції, пожежний розрахунок або просто зателефонувати сусідові, щоб той перевірив що сталося. Головне, щоб контрольна панель GSM-охорони перебувала в зоні дії GSM-мережі того оператора, sim-карту якого Ви в неї поставили. Крім того деякі GSM-сигналізації відправляють sms повідомлення, а деякі типи охоронних сигналізацій можуть фотографувати і відправляти фото на електронну пошту або мобільний телефон господаря.

Охоронна сигналізація базується на датчиках, які встановлюються на всіх можливих місцях проникнення (зазвичай такими є вікна та двері). Датчикипід'єднуються до приладу охоронної сигналізації, і тоді у разі порушення цілісності позначених місць (злому і відкриття дверей, розбивання вікна), включається сигналізація для оповіщення охорони про небезпеку, якій піддається об'єкт.

Охоронні датчики різноманітні, основні з них:

  • датчик руху;
  • датчик розбиття скла;
  • магнітно-контактний датчик;
  • пожежний датчик;
  • датчик витоку газу;
  • датчик протікання води.

Встановлення GSM сигналізації досить просте: охоронний пристрій кріпиться, як правило, на стіну, до нього підключаються електроживлення і зовнішня антена, проводиться розводка і підключення зовнішніх датчиків і виконавчих пристроїв. Після установки системи та її перевірки розпочинається «бойова експлуатація». Використовуються кілька способів постановки систем на охорону. Найпростіший спосіб - це прихована кнопка. У цього способу невисока надійність, адже для зняття охорони досить підглянути місце розташування кнопки, що, погодьтеся, нескладно. Краще застосовувати ключі Touch Memory або безконтактні картки - вони дозволять виставити більш серйозний, «електронний» бар'єр на шляху бандитів.

GSM сигналізація - це не тільки захист від грабіжників. Система має можливості встановлювати датчики, що фіксують підвищення температури, осередки загоряння або протечку води. Це дозволить вберегти приміщення від пожежі або затоплення. Деякі датчики фіксують також рівень газу в приміщенні. Охоронні системи GSM - це дуже ефективне рішення для тих, хто хоче зробити безпеку свого майна справді професійною.

Для того, щоб кожен етап у охоронної та пожежної системах був ефективним, їх розробкою і впровадженням займаються професіонали компанії «Сучасні системи безпеки бізнесу». Ці люди мають необхідне технічне освіту та багатий досвід роботи. Якщо Ви хочете, щоб Ваші близькі перебували в цілковитій безпеці, тоді звертайтеся до наших, ми завжди раді Вам допомогти. Дзвоніть нам за вказаним номером телефону і ми відповімо на всі Ваші запитання:

(044) 333-88-99

(096) 875-77-51

(099) 448-83-83



Цiкавi записи Останні новини